Информация за Бреша

Град Бреша е разположен в централната част на Северна Италия. Намира се в подножието на Алпите, в пределите Ломбардия, като е вторият по големина град в региона след Милано. Населението наброява над 197 000 души.

Град Бреша датира от пра-римски времена, като най-ранната история се свързва с легенди от времето на Херкулес или Бронзовата епоха. Със сигурност обаче се знае, че през 225 г. пр. Хр. Бреша става римски град. През годините,градът е белязан от различни исторически събития, но безспорно, интригуващ остава фактът, че през 1769г. мълния удря църквата Сан Назаро, като възпламенява намиращия се там барут, който е в достатъчно количество да погуби 3000 души и да разруши близо една шеста от града.

Бреша може да зарадва своите посетители с множество исторически, културни и архитектурни забележителности. Сред основните обекти, които представляват интерес за туристите, е ренесансовият площадът „Piazza della Loggia“, където се намира кметството и други административни сгради. Известни са още старата катедрала „Duomo Vecchio“ (основата й част е изградена през XI век върху руините на предходна базилика; отличаваща се със своята кръгла форма), новата катедрала „Duomo Nuovo“ (конструкцията й продължава от 1604 до 1825 г.), манастирът Сан Салвадоре, средновековното кметство „Broletto“, замъкът, намиращ се в североизточната част на града, и други. В Бреша също така има над 70 фонтана.
Местоположение на Бреша
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах