Информация за Камоли

Камоли е малко рибарско селце, което се намира в Северозападна Италия. Курортът е разположен на Италианската ривиера, в провинция Генуа, като отстои на 23 км източно от Генуа. Населяван е от около 5 500 души.

В късното средновековоето Камоли е бил значителен пристанищен град. В разцвета си флота на града се е състоял от стотици ветроходни кораби. Поради това е бил наречен „градът на хилядата бели платна“. В днешно време Камоли е известен със своите многоцветни къщи, които се извисяват покрай бреговата ивица. Смята се, че цветните постройки веднъж помогнали на рибар от града да намери по-лесно пътя към пристанището.

В днешно време курортното градче се прехранва основно от туризъм. Освен на хубавите плажове на Лигурско море, посетителите на града могат да разгледат наличните културни и исторически забележителности. Сред тях са: църквата "Санта Мария", манастирът "Сан Фрутозо" и археологическият музей. Драконовият замък („Castello della Dragonara“) е разположен на скала с изглед към морето. Смята се, че датира от първата половина на 1200г. Построен е с цел защита от набезите на сарацински пирати и турци, като през втората половина на 1300, е подсилена няколко пъти, за да продължи да изпълнява функцията си.

Световноизвестна забележителност в Камоли е статуята на „Исус от бездната“, която обаче може да бъде видяна само от желаещите да се гмурнат на дълбочина от около 17 м. Идеята за поставянето на монумента е на италианския гмуркач Дилио Марканте (Duilio Marcante). Издигната е на 22.08.1954 г. точно срещу Сан Фрутозо, а височината й достига 2.5 м. Статуята се е превърнала в символ за всички водолази и едно от най-известните места за гмуркане в света.

Любителите на гмуркането могат също така да разгледат плитчината Исуела. Подводният пейзаж разкрива голям морското дъно с червено, жълто и бяло морско ветрило (Gorgonias sp.) и големи клонове на червен корал, който започва да от дълбочината 25 м. Интерес представлява и пещерата Коломбара (на 36 м. дълбочина).
Местоположение на Камоли
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах