Информация за о-в Капри

Разположен в Тиренско море, о-в Капри е част от регион Кампания, Италия. На север граничи с Неаполитанския залив, като отстои на около 36 км от Неапол и на 5 км от Соренто. Скалистият остров заема площ от 10,4 кв.м, като широчината му е едва 2.5 км. Най-високата точка тук е 586 м.н.в. (Монте Соларо). Населението наброява малко над 12 000 души.

Смята се, че в миналото Капри е бил част от континентална Италия. Намерените следи от човешка активност на острова датират от Неолита и Бронзовата епоха, но разцветът му се дължи основно на дейността на римския император Октавиан Август, а по-късно и на неговия наследник Тиберий. След разпадането на Западната римска империя островът преминава във владение на Неапол, като в този период претърпява множество пиратски атаки и опостушения. В днешно време Капри е популярен луксозен летен курорт.

Има два града на острова – Капри и Анакапри, като разстоянието между двата е около 2.5 км. Основната привлекателна за туристите тук са изобилството на природни дадености и множеството руини, архитектурни и исторически паметници. Може да се каже, че със своите живописни гледки и скалисти брегове островът сам по себе си е забележителност. Но ако трябва да се откроят определени такива, то Лазурнара пещера („Grotta Azzurra“) е сред най-популряните. Намира се на морския бряг от северната страна на острова, като част от нея е под водата. Открита е през 1826г., а интересен факт е, че е декорирана със статуи. Друг феномен на о-в Капри са скалите Фаральони („Faraglioni“) – три варовикови скали, всяка със собствено име. Световноизвестен е тунелът, прокопан в Мезо. Често посещавани от туристи са още черквата Сан Микеле („San Michele“), построена през 18в. (намира се в Анакапри); морският фар Пунта Карена, построен през 1866г; Естествената акрка („Arco Naturale“) и други.
Местоположение на Капри
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах