Информация за Киавари

Разположен в Северозападна Италия, Киавари е част от Италианската ривиера. Градът се намира в близост до устието на р. Ентела и спада към територията на провинция Генуа. Населяван е от около 27 500 души.

Открития през 1959г. пра-исторически некропол свидетелства, че района на Киавари е бил населяван от преди 2700г. По римско време градът е бил важна кръстопътна територия.

Основна привлекателна за туристи са изключително чистите води на морето. Курорта е получил сертификатът за качество „Син флаг“ за доброто качество на водата още през 1987г. Природните дадености обаче не са единственото забележително в Киавари. Историческият център на града включва множество сгради в типичен генуезки стил.Тук могат да се видят аркади и сгради от XIII век. Интерес представлява замъкът Рока (“Palazzo Rocca”). Изграждането му започва през 1626г. , като е конструиран от Бартоломео Бианко. През 18 в. е разширен, като към него се вклюва и страничният парк. В днешно време на първия етаж се помещава Арехеологически музей за праистория и ранна история на Тигулио (Tigullio), с колекция, датираща от 8-7 в. пр. Хр. Паркът към замъка също е отворен за посещения. Други по-значителни забележителности са централният театър, градската библиотека с нейната колекция от ръкописи и старопечатни книги, музеят по сеизмология и метеорология, както и няколко цървки, сред които Св. Франциск („San Francesco“), първоначално изградена в началото на 13в., църквата Св. Джовани Батиста („San Giovanni Battista“), Св. Салвадоре от Лаваня (“San Salvatore di Lavagna”), катедралата Девата от Орто (“Nostra Signora dell'Orto“) и други.

Въпреки че туризмът е основният поминък на Киавари, изработването на столове, както и производството на дантела и коприна, също са важно перо в неговата икономика.
Местоположение на Киавари
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах