Информация за Чинкуе терре

Чинкуе терре, в превод от италиански "Петте земи" е разположено по крайбрежието на италианската ривиера, близо до границата с Франция. Местността обединява 5 селца, обрисувани в характерен, идентичен архитектурен стил.

Селцата Риомаджоре, Манарола, Корнилия, Вернаца и Монтеросо ал Маре са разположени по протежение на скалистите брегове на Средиземно море. Разстоянията между тях са малки, а преходът от единия до другия край е като разходка из райските градини. Хълмовете са покрити с лозя, а пътеките лъкатушат помежду им като светулки, които се опитват да си проправят път в гъстата растителност.

Самите къщи са построени стъпаловидно по билата на хълма, което предоставя почти на всяка една от тях изглед към морето. Фасадите пък са много разноцветни и приветливи, което допълнително оформя представата за приказно място. Местността е известна още като "Ривиерата на цветятя". Чинкуе Тере всъщност се намира в прочутия Залив на Поетите, където Байрон, Мери Шели и Пърси Шели завинаги остават живи.

Ако все пак разходката от първото до последното село ви се струва изморително занимание, можете да наемете лодка с водач, който да ви разведе и да ви покаже изгледа към селцата, но от към морето. Или пък да се качите на влак. Той спира във всяко едно от селата. Като цяло Чинкуе терре е фантастично място за почивка и не предлага разнообразни забавления и атракции, но вечеря в някое от малките ресторантчета между разноцветните къщи, при това с изглед към морето, би била наистина незаменимо изживяване.
Местоположение на Чинкуе Тере
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах