Информация за Комо

Град Комо се намира в централната част на Северна Италия. Разположен в близост до границата с Швейцария, градът лежи на югозападния бряг на езерото Лаго ди Комо, на около 45 км. северно от Милано. Населяван е от приблизително 85 000 души.

Град Комо е белязан от дълга история. В миналото е имал изявена търговска функция, благодарение на франките, които го превземат в средата на 8-ми век. В днешни дни, градът се радва на добре развит туризъм и индустрия – прочут е с фабриката си за коприна.

Сред основните забележителности в града е малкият средновековен замък „Барадело“, който е единствената запазена част от крепостта на Барбароса, построена през 1158 г. Интерес представляват и сградата на старото кметство „Бролетто“, част от антична крепостна стена; катедралата в Комо; римската църква „Сан Феделе“; вила Олмо, която е била дом на Наполеон Бонапарт, Император Франц Фердинад I, Джузепе Гарибалди и други.
Местоположение на Комо
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах