Информация за Ферара

Град Ферaра е разположен в североизточната част на Италия, на около 50 км. североизточно от гр. Болония. Заема централна част в региона Емилия-Романя, като лежи на р. По ди Волано (десен приток на р. По). Градът е населяван от приблизително 132 000 души.

Произходът на града не е ясен, но за първи път името му се появява в документи на лангобардския крал Дезидерий, датиращ от 753 г., където е споменат като част от Равенския екзархат. През XIV и XVв. Ферaра е бил населяван от благородническия род Дом Есте, от който период има запазени дворци. Заради своята културна значимост, градът е вписан в списъка на ЮНЕСКО. В днешно време Ферера е важна спирка на железопътната линия от Болония към Падуа и Венеция.

Посетителите на град Ферaра могат да разгледат добре запазените градски стени, датиращи от XV и XVI в. Заедно с тези в гр. Лука се считат за едни от най-добре запазените ренесансови стени в Италия. Сред основни забележителности се нарежда и замъкът Естенсе („Castello Estense“). Тухлената сграда се намира в самия център на града и датира от края на XIV век. От ренесансовите дворци по-забележителен е Диамантовият дворец („Palazzo dei Diamanti“), където днешно време се помещава Националната картинна галерия. Най-добре запазената ренесансова сграда във Ферaра е Къщата Ромеи („Casa Romei“), която е била резиденция на Джовани Ромеи. Интерес представляват още Еврейският музей, множеството църкви в града, сред които Римската катедрала и Синагогата и други.

Любопитен факт е, че поради историческата си значимост, през 2006г. Ферaра е обявен за седалище на италианския Ермитаж, като по този начин става петият град в света, свързан с известния руски музей.
Местоположение на Ферара
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах