Информация за Флоренция

Разположен в централната част на Италия, Флоренция е основен град в регион Тускана. Лежи на бреговете на р. Арно. Населението на града наброява над 370 000 души. Дестинацията привлича над 8 милиона туристи годишно.

Флоренция може да се похвали с богато културно и историческо наследство. Основан е от Луций Корнелий Сула, през 80г., като селище за неговите войни-ветерани. Един от най-богатите градове през Средновековието, Флоренция е била център на европейска търговия и финанси. Мястото се счита и за люлка на Ренесанса в Италия – тук се създават архитектурните стилове ренесанство и неокласицизъм.

Флоренция определено има с какво да зарадва всеки свой посетител. Без съмнение, най-емблематичният обект за града е Катедралата „Санта Мария дел Фиоре“. Други интересни забележителности включват: кулата на Джото, Палацо Векио, галерията Уфици, Не пропускайте да минете и през най-известния мост над реката – Понте Векио, който е осеян с множество бижутерийни магазини. А за удивителна панорамна гледка към града ви препоръчваме да се качите на хълма Пиацела Микеланджело.

Забележителности във Флоренция разгледай всички
  1. Църква "Санта Кроче"
  2. Катедрала "Санта Мария дел Фиоре"
Местоположение на Флоренция
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах