Информация за Лаго Маджоре

Лаго Маджоре е езеро в северната част на Италия, близо до швейцарската граница. Намира се в горно италианските региони Пиемонт и Ломбардия и швейцарския кантон Тесин. В по-голямата си част езерото е разположено на италианска територия. Площта му от 212,5 кв. км. му отрежда второ място в страната. Дълго е 66 км. и широко около 10 км.

Най-голямата измерена дълбочина е над 372 м., което го прави едно от най-дълбоките в Европа, а дъното му се намира на 200 м. под морското равнище.

Езерото Лаго Маджоре е популярна туристическа дестинация заради китните алпийски местности и кристалните води. В западната част на езерото са разположени Боромеовите острови, които са неописуемо красиви райски кътчета, скрити в полите на величествените Алпи. Девствената чистота и старинните дворци допълват изяществото на природните картини и примамват туристите, посещаващи целогодишно това магическо място.
Местоположение на Лаго Маджоре
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах