Информация за Леко

Леко е град в северна Италия, намиращ се в провинция Леко, регион Ломбардия. Разположен е на югоизточния бряг на езерото Лаго Ди Комо, на 214 м. надморска височина. Градът отстои на 50 км. от Милано. Населението е малко над 48 000 жители.

Наблизо до Леко има четири моста, които са построени над река Ада. Тези мостове улесняват комунакацията и транспорта между Комо и Милано.

Най-интересните забележителности в самия град са римската базилика Свети Николо, посветен на светеца-покровител на моряците и базиликата на Дева Мария в близост до паметника на Алесандро Манцони. Храмът на Дева Мария от Виктория е издигнат в памет на загиналите по време на Първата световна война.

В града има и много църкви, построени през годините – църквата на светиите от XVI в., църквата на светиите Витале и Валерия от XVIII в., църквата на Йоан Богослов и др.

Леко предлага на туристите красиви алпийски гледки в близост до езерото Лаго Ди Комо и средновековни архитектурни паметници и християнски храмове.
Местоположение на Леко
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах