Информация за Милано

Познат още като столица на модата, Милано е сред основните туристически центрове в Италия. Това е и една от скъпите дестинации в Европа.

Разположен в централната част на Северна Италия, в близост до р. По, Милано е главен град в тази част на страната и вторият по големина в Италия. Населението му наброява над 1.3 милиона жители.

Обектите, които будят интерес у посетителите на града, са многобройни. Несъмнено, обаче, един от символите на Милано е внушителната катедралата „Дуомо“, построена в готически стил. Plzzo Reale, или кралският дворец, който се намира точно срещу катедрала, също намира място в списъка с основните обекти за посещение. Други по-известни забележителности в града включват: замъкът Сфорца, операта Ла Скала, галерията Виторио Емануел Втори, музеят на науката и технологията „Леонардо да Винчи“, както и стадионът Сан Сиро. Любителите на изкуството ще оценят и Ченакола Винчано – домът на великата картина на Леонардо да Винчи – „Тайната вечеря“.

Забележителности в Милано разгледай всички
  1. Миланската катедрала
  2. Опера "Ла Скала", Милано
  3. Замъкът Сфорцеско
Цени в Милано
Съвети при пътуване в Милано разгледай всички
Местоположение на Милано
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах