Информация за Монталчино

Монталчино е град, разположен на хълм в района Тоскана, Италия. Градът се намира на запад от Пиенца, в близост до Сиена, на 110 км от Флоренция и на 150 км от Пиза.

Хълмът, на който се намира град Монталчино вероятно е бил обитаван от етруски времена. Според историческите справки през IX-ти век тук е имало църква, построена от монаси, свързани с близкото абатство “Sant'Antimo”. Населението нараства изведнъж в средата на Х-ти век, когато хората, които бягат от близкия град Розел, се установява в града. През средновековието градът е бил известен със своите цехове за обработка на кожа, за производство на дрехи и обувки.

Името на града произлиза от дървото “дъб”, чиито гори някога са покривали терена. От Монталчино се отваря невероятна гледка към подножието, изпъстрено с маслинови градини, лозя, ниви и села.

Както и повечето средновековни тоскански градове, Монталчино е разделен на отделни части - Контраде, Боргето, Травалио, Пианело и Руга, всяка от които със свои собствени цветове, песни и културни традиции.
Местоположение на Монталчино
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах