Информация за Монтекатини Терме

Монтекатини Терме е курортен град в региона Тоскана, провинция Пистоя, която се намира между Пиза и Флоренция. Градът е известен от XIV век. Император Франц Йосиф е посещавал много често Монтекатини.

Градът има три административни района – Алто, Ниеволе и Вико. Населението му е около 20 000 жители. В курортният град има Художествена академия, футболни и тенис клубове, хиподрум, много плувни и минерални басейни. Освен всичко друго Монтекатини е и известен балнеокурорт.

Град Монтекатини е построен около минерална вода. Водата там помага на хората, които имат проблеми със стомаха, както и чернодробни проблеми. Най-известният спа център е Тетучио Терме на главната улица Виа Верди, в непосредствена близост до парка. Тетучио Терме е построен в края на XVIII век от Великия херцог на Тоскана, Леополд I хабсбург- Ларини, който е син на австрийската императрица Мария Тереза. Мястото се отличава с красиви картини и декорации.

Тетучо, Регина и Леополдине са трите минерални извора известни в цяла Европа. Освен това има и модерни техники за масажи, кални процедури и хидротерапия.
Местоположение на Монтекатини
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах