Информация за Монтепулчано

Монтепулчано е средновековен град, разположен на хълм в италианската провинция Сиена в южната част на Тоскана.

Монтепулчано е основен производител на храни и напитки. Прочут е със своето свинско месо, сирене, паста "Pici", леща, мед, пивко вино.

Според легендата, градът е основан от етруски крал. Последните научни открития доказват, че селището е съществувало през IV - III век пр. Хр. През римската епоха то е било седалището на гарнизона на основните пътни артерии в района.

След падането на Западната Римска империя, Монтепулчано се развива като религиозен център при Лангобардите. През XII век е бил многократно атакуван от Сиена или Флоренция. До средата на XVI век тук са живяли архитекти като Антонио да Сангало, Якопо Барози га Винола, Балдасаре Перуци и Иполито Скалза, които през вековете са изградили разкош от луксозни сгради и здания. През 1559 г., когато Сиена е завладяна от Флоренция, Монтепулчано губи своята стратегическа роля и неговото значение намалява.

Едни от най-атрактивните забележителности тук са площадът “Палацо Комунале”, проектиран от Микелоцо, катедралата Санта Мария Асунта, църквата на Санта Мария деле Грацие, светилището на Мадона ди Сан Биаджо.

Любопитен факт е, че тук, в Монтепулчано, са заснети част от сцените на хитовата кино поредица на вампирската сага “Здрач” като декор на италианския град Волтера, в които живеят фамилията Волтури.
Местоположение на Монтепулчано
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах