Информация за Неапол

Град Неапол се намира в западната част на Южна Италия. Разположен е на Неаполитанския залив, на Тиренско море. Той е важен пристанищен град, като освен това е третият по големина в страната. Населяван е от над 950 000 души.

Неапол е един от най-старите постоянно обитавани градове в света, като се смята, че има над 2800-годишна история. Градът се слави с богато културно и архитектурно наследство. Историческият център, който е най-обширният в Европа (1,7 хектара), е под егидата на ЮНЕСКО.

Един от най-емблематичните обекти за града е замъкът „Нуово“, който е бил построен от Карл I (първият крал на Неапол). Други известни замъци са Sant'Elmo и Castel dell'Ovo. Основният площ в града се нарича „Плаца дел Плебисито“ (Piazza del Plebiscito), където са разположени кралският дворец и „Сан Франциско ди Паола“ (San Francesco di Paola). В града могат да бъдат посетени още множество музеи и църкви.

Любопитен факт е, че градът често е асоцииран с вкусна пица, тъй като се смята, че е възникнала именно тук.
Местоположение на Неапол
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах