Информация за Орта Сан Джулио

Орта Сан Джулио е град в северна Италия, намиращ се в провинция Новара, регион Пиемонт. Разположен е на 100 км. североизточно от Торино и на 40 км. северозападно от град Новара. Населението е около 1160 жители.

Самият град е построен на нос, който се врязва от източния бряг на езерото Орта, в полите на Алпите. В средата на езерото се намира остров Сан Джулио, който смайва посетителите с живописни улички и средновековни сгради, които сякаш са излезли от илюстрована книга с приказки на Шарл Перо. Включен е в списъка на ЮНЕСКО.

Свети Джулио е живял през IV в. по тези места и построил много църкви в околностите. Легендата гласи, че той е помогнал на местните да изгонят змиите от острова в центъра на езерото и да построят там укрепления, където да се бранят от неприятелите.

Над езерото, точно срещу острова, се издига Свещения хълм. На това място през 1590 г. се усамотил абатът отшелник от Новара Амико Канобио, който живял на пост и молитва. Една нощ на сън му се явил светецът-покровител на Италия Свети Франциск (Франческо) от Асизи, който заръчал на абата да превърне хълма в свято място, където хората да се молят.

Днес на хълма има 20 параклиса, които служат на вярващите за усамотяване и сближаване с Бог. Освен това на Свещения хълм и днес има действащ манастир на монаси францисканци.
Местоположение на Орта Сан Джулио
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах