Информация за Падуа

Град Падуа е разположен в североизточната част на Италия. Лежи на бреговете на р. Бакилионе и отстои на около 40км западно от Венеция. Населението му наброява приблизително 200 000 души.

Падуа е считан за най-старият град в Северна Италия, като се смята, че е основан през 1183г. В този смисъл, градът е богат на архитектурни обекти и паметници на културата.

Една от най-популярните забележителности в града е капелата „Скровенджи“ (Scrovegni Chapel). Там се помещават редица фрески, изработени от Джото в началото на 14 век. Интерес за туристите на града представлява и сградата на старото кметство „Палацо де ла Раджоне“, чийто покрив се смята за най-големият неподсилен с колони в Европа. В града могат да бъдат разгледани и множество църкви, като сред най-популярните е католическата църква „Сант Антонио“ (Basilica di Sant'Antonio da Padova), където се пазят мощите на светеца.

Падуа се гордее и със своя университет, който има над 800-гдишна история. Интересен факт е, че Галилео Галилей е бил сред лекторите в университета.
Местоположение на Падуа
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах