Информация за Пиенца

Град Пиенца се намира в централна Италия, провинция Сиена, област Тоскана. Градът е разположен на 55 км. югоизточно от Сиена. Населението му е около 2200 жители.

През 1996 г. ЮНЕСКО обявява града за световно културно наследство, а през 2004 г. цялата долина Вал д’Орсия е включена в списъка на същата институция.

Пиенца дължи славата си на родения в града бъдещ папа Пий II. По негова заповед са построени повечето от историческите сгради в центъра, разположени около главния площад. През 1458 г. папата поръчва на именития архитект Бернардо Роселини да превърне неизвестното тогава градче в лятна резиденция на светия отец. Днес на това място се намират катедралата, дворецът Пиколомини, църквата ”Св. Франциск”, дворецът Борджия, епископският дворец и др.

Пиенца е красив средновековен град с почти непокътнати ренесансови сгради и красиви гледки към долината Вал д’Орсия, над която се откроява силуетът на заспалия вулкан Монте Амиата.
Местоположение на Пиенца
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах