Информация за Пиза

Град Пиза се намира в западната част на Централна Италия, в регион Тоскана. Разположен при вливането на реките Арно и Серкио в Тиренско море, където образуват красива лагуна. Населението му наброява около 80 000 души.

Без съмнение, най-емблематичната забележителност в града е наклонената кула. Сградата е висока 55/57 м. и представлява камбанарията на катедралата в града. Наклонена е с 3.9 градуса на югоизток (до преди няколко години този градус е бил по-висок – около 5.5).

Освен световноизвестния обект, в града могат да бъдат видени още над 20 исторически църкви и площади. Сред по-забележителните са катедралата на Пиза и баптистерията, които се намират на същия площад, заедно с наклонената кула, а именно „Пиаца дел Дуомо“ (познат още като Площадът на чудесата). Интерес представлява и: Площадът на рицарите, църквите Св. Никола и Св. Франциск, както и ботаническата градина „Orto botanico di Pisа“, която е най-старата университетска ботаническа градина в Европа.

Забележителности в Пиза разгледай всички
  1. Кулата в Пиза
Местоположение на Пиза
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах