Информация за Портовенере

Портовенере е малък пристанищен град в северозападната част на Италия. Намира се в провинция Специя, област Лигурия, на брега на Лигурско море. Населението му наброява около 4000 жители.

Готическата църква „Свети Петър” е една от основните забележителности в околностите. Тя е построена върху стар християнски храм и осветена през 1198 г. Новата част е маркирана с черни и бели ивици.

Романската църква „Сан Лоренцо” е издигната през 1098 г. на мястото на стар храм, посветен на Юпитер. Повредена от пожар през 1340 г., църквата е възстановена и реставрирана през 1582 г. Интерес буди и замъкът Дория, който обгражда със стените си историческия център.

Притегателен център сред природните забележителности в Портовенере са морските пещери Байрон, Азура и Синята пещера, които са попупотопени под вода. Пещерата на Байрон е кръстена на името на английския поет Джордж Гордън Байрон, който в началото на XIX в. е прекарвал много време на това място, вдъхновявайки се за своите произведения.
Местоположение на Портовенере
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах