Информация за Равена

Град Равена е се намира в североизточна Италия. Разположен е във вътрешността на страната, но е свързан с плавателен канал към отстоящото на 10 км. Адриатическо море. Населяван е от приблизително 160 000 души.

Градът се гордее с дълга история. Според данните, територията първоначално е била населявана от умбрите, а по-късно, през II век, е колонизирана от римляните. Сред най-значителните събития от миналото е функционирането му като столица на Западната Римска империя, през V век.

Равена радва своите посетители с голямо разнообразие на исторически, културни и религиозни сгради, осем от които са включени в списъка на ЮНЕСКО. Сред по-важните са раннохристичнските паметници като: мавзолеите на Теодорих Велики и Гала Плацидия; архиепископската капела „Сант Андреа“, датираща от края на V; баптистериите на православните и на арианите; базиликата „Сан Витале“ и други.
Местоположение на Равена
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах