Информация за Сан Джиминяно

Сан Джиминяно е град в централна Италия, намиращ се в провинция Сиена, област Тоскана. Разположен е на около 300 м надморска височина. Населението наброява 7000 жители.

Градът е известен със своя добре запазен исторически център, който присъства в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тук на малко пространство са събрани ренесансови дворци и площади, между които криволичат тесни улички и крепостни стени.

Сан Джиминяно първоначално е бил пункт за отсядане на поклонниците, пътуващи от и до Рим. През този период е построена крепостната стена, която е с обща дължина от 2177 м, а по-късно е подсилена с пет огромни цилиндрични кули.

През средните векове знатните родове Ардинджели и Салвучи управляват града. Като израз на тяхното благополучие и мощ са построени 72 кули-къщи, от които до наши дни са оцелели едва 14.

Още преди да се стигне до града, на хоризонта изплуват силуетите на запазените средновековни кули, които придават магическо очарование и уникален вид на околния пейзаж. Градът се слави и с отглеждането на лозови масиви, както и с винопроизводството си.
Местоположение на Сан Джиминяно
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах