Информация за Санремо

Санремо е пристанищен град в Италия, намиращ се в северозападната част на страната. Разположен е на крайбрежието на Лигурско море провинция Империа, регион Лигурия. Градът се намира в непосредствена близост до френската граница. Населението е около 57 000 жители.

Средиземноморският климат и благоприятното разположение на Санремо обуславят развитието на туризма. Театър Аристон е една от емблематичните сгради в живописния град. В него целогодишно се предлагат серия от концерти, опери и театрални пиеси. В същата сграда се провежда и известният не само в Италия музикален фестивал, който е вдъхновил създаването на песенния конкурс на Евровизия.

В Санремо се провежда и парадът на цветята (януари-февруари), както и фестивалът на фойерверките (втората седмица на юли).

Основан по времето на Римската империя, днес Санремо е световноизвестен курорт с мек морски климат, средиземноморески пейзажи и разнообразни културни събития.
Местоположение на Санремо
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах