Информация за Тренто

Тренто е малък град в Североизточна Италия. Разположен е в долината на р. Адидже, южно от Алпите. Населението му наброява около 115 000 души.

Малко се знае за историята на града преди н.е., но се смята, че през I век е завладян от римляните. През годините е изпълнявал различни функции, като в периода на Втората световна война е зависил главно от винопроизводство и коприна. Днес градът има добре развита търговия и туризъм, като също така е важен образователен и научен център в Северна Италия. Градът често се нарежда на първи места в класации за добър стандарт на живот и възможности за работа.

Сред по-известните забележителности се нареждат Катедралата в града (Дуомо), църквата „Санта Мария Маджоре“ (16 век), както и площадът Дуомо (Piazza Duomo), където се намира и фонтанът на Нептун. Забележителен е и замъкът „Бонконсилио“ (Castello del Buonconsiglio), с разположения в „орловата кула“ (Torre dell'Aquila) музей. В града могат да бъдат посетени още няколко двореца и различни църкви.
Местоположение на Тренто
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах