Информация за Волтера

Волтера е малък град, разположен в западна Италия, като отстои на около 80 км югозападно от Флоренция. Често е наричан „ветровитият град“, тъй като се извисява на хълмове между долините на Тоскана. Намира се Населяван е от малко над 11 000 души.

Смята се, че живописният град датира още от Неолита, но първите сведения за града са от 4 век. Основното население през годините са били етруските, които са наричали града Фелатри. Дългогодишната му история обуславя и наличието на множество археологически и културни забележителности от всякакви епохи.

Интерес представялват древните стени на града, некрополът на Мармини, както и портата „Porta all'Arco“. Останки от етруския период са запазени и се съхраняват в музея Етруско Гуарначи. А в непосредствено близост до града се намира и е римският театър Волтера, чието строителство започва през I век пр.Хр. Освен театъра, комплексът включва и Акропол, римски бани и етруски гробници.

Освен разглеждане на руини и исторически забележителности, гостите на града могат да посетят и работилници, в които се развива заначтчийство, благодарение на наличието на алабастър и оникс.

Любопитен факт, свързан с града, е че той е включен като локация в романа „Здрач“, и представлява убежище на могъщия клан вампири Волтури.
Местоположение на Волтера
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах