Информация за Дзоали

Дзоали е малко градче в северозападна Италия, част от провинция Генуа. Разположено е на крайбрежието на Лигурско море, между градовете Рапало и Киавари. Отстои на 30 км югоизточно от Генуа и е населяван от около 2 500 души.

Смята се, че Дзоали съществува още от праисторически времена, като предполагаемо е основан от племената на тигулските лигури. През годините е бил подвластен на различни управници и е белязан е от много исторически събития. През 13-ти век градът става владение на република Генуа, а през 1815г, заедно с Генуа, е присъединен към кралство Сардиния, като следва неговата история.

Дзоали е подходяща дестинация за любителите на природата. Посетителите могат да се насладят на тишината и спокойствието на малките заливи, заобиколени от буйна растителност. Освен това локацията предлага и не малко културни и исторически забележителности. Сред по-популярните са енорийските църкви Св. Мартин (“San Martino”), построена през 18 в. и разположена в самия център на Дзоали; църквата Св. Панталей (“San Pantaleo”), считана за най-старата в града, датираща от 12 в.; Св. Петър от Роверето (“San Pietro di Rovereto”) и Св. Амброзий (“Sant’ Ambrogio”). Интерес представляват и замъкът Сем Бенели („Sem Benelli), до който се достига по крайбрежния път от Дзоали към Киавари, и Източната сарацинска кула, датираща от XVIII в. (в днешно време се използва при изложби и културни прояви). Според наличните исторически сведения, Западната сарацинска кула, която днес се причислява към вила Каневаро, е част от много укрепления, изградени в Дзоали през XVI век, като защита срещу опасните пиратски набези.

Дзоали също така е известен с ръчно тъканата естествена коприна, брокат и кадифени материи, които са все още се произвеждат там.
Местоположение на Дзоали
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах