Информация за Кингстън

Град Кинстън е столица на Ямайка, разположен в югоизточния бряг на острова. Централноамериканската държава е част от архипелага Големи Антилски острови в Карибския басейн. Кингстън е и най-голям град в страната с население от близо 700 000 души.

Градът е разположен по бреговете на залив, който е ограден от планини и възвишения. Намира се около едно от най-големите естествени пристанища в света.

Кингстън е основан през 1693 г. През 1907 г. силно земетресение унищожава почти до основи града и той е построен наново. Днес архитектурният облик на столичния град е смесица от модерна архитектура, стари сгради в колониален стил и бедняшки квартали.

Една от най-въздействащите забележителности в Кингстън е Националната галерия, в която се съхраняват творби на известни местни художници. Имението Девън Хаус е друга емблематична атракция, която не бива да се подминава. Тя представлява къща с парк, които са били собственост на първия чернокож милионер в Ямайка.

Кинстън е известен и като дом на реге музиканта Боб Марли, който е живял в столицата до смъртта си. В дома му, превърнат днес в музей, може да се видят вещите и спомените на певеца.
Местоположение на Кингстон
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах