Информация за Амбосели

Амбосели е национален парк в Кения, който се намира в провинция Rift Valley. Площта му е приблизително 40 хиляди хектара, което му отрежда шестото място сред останалите екосистеми в Кения. Границите му се разпростират дори извън държавата, защото една малка част от територията му навлиза в Танзания.

Местното население се нарича Маасаи, но много хора от съседни провинции са се населили именно тук, защото условията на живот са по-добри. Туризмът, който в тази част на страната е най-голям, е подпомогнал икономическия растеж и съответно е повишил стандарта на живот за местните хора.

В Амбосели се намират 2 от 5-те най-големи блата в Кения. Те са част от цялата защитена местност, защото са дом на много животински и растителни видове. Паркът, освен това, се счита за най-доброто място в Африка, където могат да се наблюдават диви слонове. Една от основните атракции за туристите пък е запознаване с културата ма Маасаи и нощувка в едно местно село. Амбосели предлага и зашеметяваща гледка към връх Килиманджаро.

Любителите на сафарито могат да наблюдават имала, гепард, лъв, хиена, жираф, зебра и др. Условието, обаче, е да не се напуска превозното средство, освен на обособените места, както и да не се притесняват и нараняват животните. Дивият свят на Aфрика е едно от най-екзотичните преживявания за всеки турист, но за местните, най-важно е неговото съхраняване такъв, какъвто е.
Местоположение на Амбосели
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах