Информация за остров Ламу

Град Ламу е най-старият кенийски град. След възникването си, той се превръща в процъфтяващ център на износа на дървен материал, слонова кост и кехлибар, както и във важен пункт на разрастващата се по онова време търговия с роби. След отмяната на робството икономиката на града запада и никога не се възстановява напълно.

Туризмът започва да се развива чак в края на 60-те години на 20 век. Затънтеният остров, на който може да съперничи само Катманду, бързо се превръща в рай за хипитата.
Междувременно островът запазва характерния си вид и привлекателност. Изчистените линии на суахилската архитектура, характеризираща се с веранди и покривни градини, в изработката на които са използвани корали и мангрова дървесина, позволяват на дружелюбното местно население да се любува на изключителните гледки към океана по време на следобедния бриз.

Магаретата, които са основното транспортно средство на острова, се провират през лабиринта от тесни улички с ширина на средно голям европейски тротоар. Детски смях оглася дворовете. Докато малките играят под лъчите на слънцето, мъжете, събрани на групички, разговарят на улицата, а жените – забулени с черни фереджета “буйбуй”, се суетят зад тежките резбовани дървени порти на дворовете, с които островът е известен, предоставяйки поредната картина от живота в този райски земен кът. Най-добрият начин да се стигне до остров Ламу, е със самолет. В противен случай, пътят по суша през кенийска територия е тежък. В центъра на едноименния град се намира Султановата крепост. Имайте все пак предвид, че приличието изисква да се обличате в съответствие със строгите мюсюлмански традиции на местното население.
Местоположение на Остров Ламу
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах