Дивечов резерват “Масаи Мара”

Резерватът “Масаи Мара” се намира в Югозападна Кения, близо до границата с Танзания, на приблизително 275 км. от Найроби. Открит е през 1974 г., а територията му обхваща площ от 1510 кв. км. – равнини и гористи местности. Представлява най-богатият и най-често посещаван резерват за диви животни в Африка.

“Масаи Мара” е известен с това, че е единственото място на света, където всички представители на “голямата петорка” могат да бъдат видени наведнъж само за един сутрешен моторизиран ловен кръг. Това е името, което европейските ловци и търсачи на приключения някога дали на петте най-опасни животни на африканския континент – африкански слон, черен носорог, леопард, африкански бивол и лъв.

От юли до октомври могат да се видят годишните миграции на повече от 1,3 милиона диви животни – зебри и газели от Серенгети, които са преследвани от лъвове, обикновени леопарди, малки леопарди “чита” и хиени, придружавани от реещите се наоколо лешояди. Любимият способ за наблюдение на дивата природа е полетът с балон, особено при изгрев слънце.

Традиционните масайски селища, наречени “маниата”, се състоят от покрити със слама глинени колиби и могат да се видят в северната част на резервата. В района на резервата се предлагат различни видове настаняване – от каменни хижи до луксозни лагери със сенници и частни биваци за по-малки групи, търсещи усещането за класическо сафари.
Местоположение на Масаи Мара
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах