Информация за Агуас Калиентес

Агуас Калиентес е малък град в южната част на Перу, намиращ се в долината до Мачу Пикчу, до река Урубамба и основна точка за достъп до прочутия град на инките. Разположено на 2040 м. надморска височина, селището се намира на 6 км. от историческия обект или около 1,5 часа пеша. Населението е около 1 500 души.

В превод от испански името му означава “горещи извори” или “топла вода” заради естествените горещи вани в местността. Заради близостта му до Мачу Пикчу в града има многобройни хотели, ресторанти и частни квартири, в които туристите нощуват преди или след посещение на изоставения град на инките. Местното население е заето предимно с туризъм, но има и много занаятчии, които предлагат стоките си в магазинчета и сергии.

На централния пощад се издига статуя, увековечаваща Пачакути. Историческата личност Пачакути Инка Юпанги е велик владетел, който е управлявал кралство Куско от 1438 до 1471 г.

До Агуас Калиентес може да се достигне с влак или автобус.
Местоположение на Агуас Калиентес
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах