Информация за Лима

Лима е столица на Перу, а също и най-голям град в страната. Разположен е в западната част на централно Перу, на тихоокеанското крайбрежие. Основан е през 1535г. от испанския завоевател Францисо Писаро. Населението на град е около 7.6 милиона жители, а агломерацията наброява над 8.4 милиона души (около 1/3 от цялото население на страната).

В града могат да бъдат посетени голям брой архитектурни и исторически паметници на културата. Историческият център на Лима е една от тях. Не случайно центърът е включен в списъка със световното културно наследство ЮНЕСКО – тук се намират Катедралата, Кметството и Архиепископският дворец.

Манастирът на Франциските също е сред интересните обекти в столицата. В града се помещава и най-старият университет на южноамериканският континент, а именно Националният университет Сан Маркус, открит през 1551г. Лима предлага и множество различни музеи, като един от най-известните и посещавани е този на златото.

Докато сте на посещение в Лима не пропускайте да опитате и от множеството кулинарни деликатеси, които се предлагат. Перуанската кухня става все по-популярна, а в Лима могат да бъдат открити разнообразие от ресторанти по джоба на всеки.

Забележителности в Лима разгледай всички
  1. Мирафлорес, Лима
  2. Плаза Майор, Лима
  3. Катедралата в Лима, Перу
Цени в Лима
Съвети при пътуване в Лима разгледай всички
Местоположение на Лима
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах