Информация за Трухильо

Трухильо е третият по големина град в Перу, намиращ се в северозападната част на страната, административен център на провинция Ла Либертад. Разположен на брега на река Моче и по крайбрежието на Тихия океан. Населението е над 800 000 души.

Градът дължи името си на испанския град Трухильо, който е роден дом на Франсиско Писаро ( испански авантюрист и конкистадор, завладял империята на инките и основал град Лима).

Перуанският град е основан през 1534 г. от Диего де Алмагро. В историческия център на града на 29 декември 1820 г. е обявена и независимостта му. Трухилльо е бил два пъти определен за столица и родно място на съдебната власт в Перу.

Градът е известен и като “столица на вечната пролет” и столица на типичния за Перу танц маринера. Тук се провеждат ежегодно редица национални и международни културни събития като Националният фестивал Маринера, празникът на пролетта, международният фестивал на книгата и др.

Трухильо се намира в близост и до два големи археологически обекта от предколумбовата епоха – най-големият кирпичен град в света Чан чан, който е под егидата на ЮНЕСКО, и храмовете на слънцето и луната.

Забележителности в Трухильо разгледай всички
  1. Лунният храм, Перу
Местоположение на Трухильо
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах