Информация за Янке

Янке се намира в южната част на Перу, провинция Кайома и е вторият по посещаемост град около каньона Колка след Чивас. Населението на това високопланинско селище, разположено на 3 417 м. надморска височина, е 2 400 души.

Янке е спокойно малко градче със старинна бяла католическа църква, католически музей и няколко обществени сгради, в които може да се ползва интернет. За туристите, дошли на видят кондорите и величествения каньон Колка, работят ресторантчета и питейни заведения, както и сергии за сувенири. Интерес представляват и организирани посещения на етнически танци или за купуването на пъстри гоблени, изработени от местните жени с материали от вълна от алпака, лама и пера от сокол.

Посетителите на Янке могат да разгледат и близките руини от епохата от преди инките Уйо Уйо, както и да се насладят на горещите извори с минерална вода, към които има изградени басейни.
Местоположение на Янке
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах