Информация за Бенауе

Бенауе е област във Филипините, намираща се в провинция Ифугао. Местното население е около 20 000 жители, които обитават няколко села около прочутите оризови тераси. Намират се на 1500 м. над морското равнище и заемат площ от 10 500 кв.км.

Оризовите тераси в Бенауе са сочени като осмото чудо на света. Местността е под егидата на ЮНЕСКО за световното природно и културно наследство. Това инженерно чудо е създадено от човешки ръце преди повече от 2000 г. Местните жители от племето ифугао са терасирали стръмна планинска местност, за да я превърнат в удобна и плодородна градина, от която да се изхранват. Напояването става от планински извори, а технологията на отглеждане и обработване на оризовите насаждения е непромененa от две хилядолетия насам. Освен ориз, тук се отглеждат и други зеленчукови култури, както и цветя.

Площта на терасите е толкова голяма, че ако човек е в средата на този феномен, отвсякъде ще вижда безбрежната зеленина на оризовите стръкове, чак докъдето му стигат очите. В центъра на терасираната местност е разположено село Батад, в което освен спиращите дъха гледки на оризовите плантации, може да се види и местният водопад и традиционните къщи на кокили.

Забележителности в Бенауе разгледай всички
  1. Оризови тераси, Банауе
Местоположение на Бенауе
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах