Информация за Гдиния

Гдиния е пристанищен град в северната част на Полша, разположен на брега на Балтийско море. Населението на града, който притежава едно от най-големите пристанища в Полша е около 250 хиляди жители.

Гдиния възниква като малко рибарско село в средата на XIII в. През 1772 г. става част от Прусия, като остава под немска власт до края на Първата световна война. Разцвета на селището е именно в годините след войната, изградено е голямо пристанище в Гдиния, а през 1926 г. е обявена за град.

Освен голямото си пристанище, с което е известен града, Гдиния може да се похвали и с няколко интересни стари сгради. Такава е например църквата от XIII в. „Св. Архангел Михаил“, а също и неоготическият дворец от XVII в., който в момента служи като луксозният хотел Quadrille. В Гдиния може да посетите и различни музеи като например Военноморският и Океанографският музей, към който има и аквариум. На пристанището са закотвени и два военни кораба-музеи – унищожителят „ORP Blyskawica“ и учебната фрегата „Dar Pomorza“. Градът има също така и приятна крайморска пешеходна зона, а също и плаж, който поляците обичат да използват през лятото, въпреки по-хладните температури на водата и климата като цяло.
Местоположение на Гдиния
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах