Информация за Криница

Криница е курортно градче с около 11 хиляди души население, разположено в южния планински край на Полша , в Бескидските планини. Криница е известна както с минералните си извори, бидейки един от най-големите СПА курорти в Полша, така и като зимен ски курорт.

Възниква в средата на XVI в., като малко село и придобива градски статут чак през 1889 г. Разрастването на селището се дължи на прокараната през него жп линия, която го превръща в голям туристически център. Популярността на курорта нараства през XX в. и в периода между двете световни войни в Криница се провеждат важни международни състезания, като Световното първенство по хокей на лед и Европейско първенство по спускане със шейни.

В Криница има над 20 различни минерални извори, като водата в тях притежава различни качества. Особен интерес представлява изворът „,Zuber”, чиято вода е с лилаво-кафяв цвят и се смята за водата с най-концентрирано съдържание на минерали в цяла Европа. Водата на извора идва от дълбочина между 750-950 м. и има високо съдържание на натрий и хлор. Градчето е изпълнено с много пешеходни алеи и паркове, обсипани с цветя и фонтани, а в центъра на Криница може да видите и няколко по-интересни сгради от края на XIX и началото на XX в.

В околностите на града има две основни ски зони – „Jaworzyna“ и „Slotwiny“, до които може да стигнете с прилежащите към тях лифтове. Също така курортът има писта за спускания с бобслей и ледена пързалка, която е използвана за състезанията по хокей на лед, а когато няма мачове е на свободно разположение на туристите.
Местоположение на Криница - Здрой
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах