Информация за Варшава

Варшава е политическият, икономически, индустриален и образователен център на Полша. В същото време е и една от интересните туристически дестинации в страната.
Полската столица е разположена е в източната част на централна Полша, на бреговете на р. Висла. Населението й наброява над 1.7 милиона души.

Варшава често е наричана Градът-феникс, понеже многократно е била разрушавана по време на войни (по време на Втората световна война 80% от сградите са били унищожени) и винаги е успявала да се бъде възстановена. В този смисъл, основните туристически забележителности в града са с историческа насоченост, архитектурни и културни паметници на културата. Интерес за посетителите предизвикват: Старият град (център)с всичките обекти, разположени там; Царският замък „Zamek Krolewski“, дворците Виланов и Чапски, Варшавският театър, катедралата Св. Йоан, катедрала Вавел, Националният музей, множеството паметници и монументи и други. Градът също така се гордее и със своите 82 парка, които предлагат отлични условия за градска рекреация както на своите жители, така и за всички посетители.

Един от интересните и по-малко известни музеи в столицата е този на плакатите. През 1968г. отваря врати като първият по рода си музей в света, а колекцията днес представя над 57 000 полски и международни плаката.

Забележителности във Варшава разгледай всички
  1. Старият град Варшава, Полша
Цени в Варшава
Съвети при пътуване във Варшава разгледай всички
Местоположение на Варшава
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах