Информация за Вроцлав

Вроцлав е град в югозападна Полша, столица на воеводство Долна Силезия. Разположен е на река Одра в Силезийската низина. Населението е около 600 000 души, което го прави четвъртия по големина град в страната.

Вроцлав датира от IV в., когато мястото се населва от вандалското племе силинги. През 915-921 г., чешкият княз Вратислав I управлява тези земи и дава началото на града, който и до днес носи името му.

Градът е изключително красив с неповторимата си архитектура, допълнена от лабиринта от острови и романтични мостове, разположени по течението на река Одра. Един от най-посещаваните полски градове Вроцлав е място, което предлага възможност за допир с историята, както и кокетни кафенета, ресторанти и хотели.

„Градът на стоте моста” разполага с много музеи, галерии и паметници. По улиците на стария град (Старе место) има занаятчийски работилници и антикварни магазини. Други забележителности са сградата на кметството в бароков стил, Университета с кулата на Леополдин, Ботаническата и Зоологическата градина.

До Вроцлав може да се достигне със самолет, а международното летище „Николай Копереник” е на 10 км. от града. Градът е вторият по големина железопътен център.
Местоположение на Вроцлав
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах