Информация за Алгарв

Алгарв е най-южният регион на Португалия. Там живеят постоянно близо 450 000 жители, като това обхваща 16 общини. Фаро в административният център на областта. Там се намират международното летище и Университетът на Алгарв.

Алгарв е един от популярните за туризъм региони в Поругалия. Това до голяма степен се определя от факта, че има множеството плажове, средиземноморски климат и сравнително ниски цени. В околността, разбира се, могат са се намерят и известни луксозни курорти и спа хотели. Най-големите и популярни плажове са Marinha Beach и Armação de Pêra, основният СПА курорт е Caldas de Monchique. Предпочитан е и голф-туризмът, поради добрите условия за практикуване на този спорт.

Около 7 милиона чужденци посещават Алгарв и околността годишно, като се включат и португалските туристи, броят нараства до 10 милиона посетители. Много от чужденците предпочитат да си закупят дори собствена вила, тъй като всеки гражданин на Европейския съюз може свободно да си купи земя, като бюрокрацията е сведена до минимум.

Освен туризъм, Алгарв има традиции в отглеждане на смокини, бадеми, портокали, ягодови дървета и корков дъб. Морето, от друга страна, предоставя голямо разнообразие от дарове и риба.
Местоположение на Алгарв
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах