Информация за Лисабон

Единствената европейска столица, която е разположена на крайбрежието на Атлантическия океан, Лисабон, е важен търговски, финансов, образователен и туристически център, както с местно, така и с локално значение.

Лисабон е най-големият град в Португалия. Разположен е в западната част на страната, на бреговете на р. Тежу, при вливането й в Атлантическия Океан. Населението му наброява около 550 хиляди души, а цялата агломерация надхвърля 2 милиона жители.

Столицата привлича множество международни туристи най-вече с многобройните си културни и исторически забележителности. Някои от водещите туристически обекти включват: площадът на Търговията, с Триумфалната арка и статуята на Хосе I, паметникът на Откривателите, манастирът „Свети Жером“, както и кулата „Белем“, разположена на реката, която е един от най-често асоциираните символи с града. Средновековният квартал Алфама също заслужава внимание, а за всички любители на животинския свят ще препоръчаме да посетят Океанариумът, разположен в парка на Нациите, и зоологическата градина.

Малко известен обект, но определено не безинтересен, са подземните Римски галерии от времето на Август. Могат да бъдат посетени само през септември, като трябва да се има предвид, че опашките от чакащи са дълги. Поне входът е безплатен.
Цени в Лисабон
Съвети при пътуване в Лисабон разгледай всички
Местоположение на Лисабон
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах