Информация за Порто

Порто е град в северозападната част на Португалия. Разположен е на десния бряг на р. Доуро, в близост до вливането й в Атлантическия океан. Населяван е от приблизително 230 000 души, което го прави втори по големина в страната.

Градът е важен икономически и културен център. Привлича посетители главно с разнообразие от исторически и археологически паметници на културата. Централната част (Старият град) се характеризира с антични, красиви сгради и е включен в списъка за Световно културно наследство на ЮНЕСКО. Сред интересните забележителности са катедралата, множеството малки църкви, както и останките от крепостни стени. Откроява се и една от по-модерните сгради - „Домът на музиката“ - концертна зала с много добра акустика.
Впечатляваща е и сградата на фондовата борса.

Порто често е асоцииран с едноименното вино, което се произвежда в региона (портвайн). Избите се намират на отсрещния бряг на реката, в Гая - място, което е сред основните атракции за посетителите на града.

През 2001г. Порто е избран за културна столица на Португалия.
Местоположение на Порто
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах