Информация за Букурещ

Столицата на Румъния е най-големият град в страната, един от главните туристически пунктове, както и най-важният културен, финансов и търговски център на карпатската република.

Букурещ е разположен в югоизточната част на страната, на бреговете на р. Дъмбовица. Населението на града наброява около 1.6 милиона жители.

Някои от най-известните забележителности в града, които туристите не пропускат да посетят, включват: Триумфалната арка в центъра на града, построена в памет на войниците, които са се сражавали в Първата световна война; площадът на Революцията, Старият княжески съд и църквата, Дворецът на парламента и Румънският атенеум. Други интересни кътчета в града са също и историческият център на Букурещ, познат още като районът Липскани, както и паркът Карол I. В града могат да бъдат посетени и множество интригуващи музеи.
Ако вече сте решили да посетите румънската столица, имайте предвид, че най-доброто време от годината са месеците май и септември. Понеже градът е разположен в равнина, юли и август са сравнително горещи, а зимните месеци са запомнящи се с големи студове.

Забележителности в Букурещ разгледай всички
  1. Парк Херастрау, Румъния
  2. Столицата Букурещ, Румъния
Цени в Букурещ
Съвети при пътуване в Букурещ разгледай всички
Местоположение на Букурещ
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах