Информация за Нишка баня

Нишка баня е малко курортно градче в покрайнините на третия по големина град в Сърбия – Ниш. СПА курорта се посещава обаче не само от жителите на Ниш, за които е любимо място за отдих през почивните дни, но също така от туристи от цялата страна и чужбина. Курортът разполага с 5 топли минерални извора, с температура между 36-38 градуса. Населението на градчето е около 4 хиляди души, а редовен градски транспорт свързва Нишка баня с големия областен център град Ниш – разстоянието между двете селища е едва 9 км.

В Нишка баня е имало минерални бани още по римско време, когато в близост е съществувал град Найсус (днешен Ниш) – родното място на император Константин Велики. Днешното селище съществува от XV в., като още тогава изворите са били известни на местното население. Началото на развитието на града, като СПА курорт е през 20-те години на XX в. Тогава са изградени променадите около изворите и градския парк, а много заможни и известни личности от тогавашна Югославия започват да строят своите вили в курортчето до град Ниш.

Нишка баня разполага с медицински СПА център Радон, където се предлагат лечебни процедури за хора с ревматични и сърдечно-съдови заболявания. Името на медицинския център идва от съдържанието на радиоактивния елемент радон във водите извиращи в Нишка баня. Радонът е в много малки количества във водата, така че да осигури нейните лечебни свойства без да вреди на здравето.
Местоположение на Нишка баня
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах