Информация за Братислава

Братислава е столица на Словакия. Разположена е в най-западната част на страната. Тя е една от четирите европейски столици, разположени на р.Дунав. Населението на града наброява над 460 000 души.

Братислава е политическият, културен и икономически център на Словакия. От посетителска гледна точка, градът е сравнително малък и в този смисъл най-удобният начин да бъде разгледан е да бъде обходен пеша. Без съмнение една от основните забележителности в столицата, както и своеобразен символ на града е Замъкът Братислава. Повечето от другите туристически обекти са разположени в централната част на града, в историческия център. Интерес представляват Катедралата Св. Мартин, Църквата Троица, Словашкият национален театър, старата сграда на кметството, портата Михаил и други.

Особено интересни за посетителите на града представляват и трите бронзови статуи, които са разположени на различни места из Стария град. Едната е на френски войник, който се е подпрял на пейка, другата е на фотограф, и третата е на работник, който се подава от канал на улицата.
Цени в Братислава
Съвети при пътуване в Братислава разгледай всички
Местоположение на Братислава
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах