Информация за Високе Татри

Високе Татри е малко планинско курортно градче в северната част на Централна Словакия. Разположено е на 1010 м. над морското равнище и има население от близо 5 хиляди души.

Градчето всъщност представлява конгломерат от 14 малки села, които са обединени през 1990 г., за да се превърнат в един от най-популярните планински курорти в словашките Татри. До 1999 г. новосъздаденият град е носил името на най-голямото предишно село – Стари Смоковец, но след това е решено да се даде изцяло ново име на града – Високе Татри. Името е избрано, тъй като в района са най-високите части на Татрите – планинска верига част от Карпатския планински масив.

През зимата курорта предлага 4 км. ски писти, които се обслужват от 3 лифта, пистите са разположени между 1000 – 1450 м. надморска височина. През лятото Високе Татри е не по-малко посещаван, като предлага множество възможности за разходка по маркирани пътеки в планината. От курорта може да стигнете и до най-високият връх в Татрите - Герлаховски щит 2655 м., който е разположен северно от планинския курорт.

Самото градче също разполага с няколко по-интересни атракции, като например Музеят на кинематографията и фотографията на Татрите. В този нетипичен музей може да видите снимки и видео на туристи и професионални фотографи от миналото, когато да носиш фотоапарат в планината не е било толкова лесна задача. Във Виское Татри може да посетите също така и галерия посветена на изкуството на визуалните илюзии наречена Трикландия.
Местоположение на Високе Татри
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах