Информация за Алхамбра

Алхамбра е крепост в провинция Гранада, Южна Испания. Крепостта е построена по време на арабското владичество над Испания. По това време тя е служела за резиденция на мавърските владетели. В момента е паметник на ислямската архитектура под закрилата на ЮНЕСКО.

Историята на Алхамбра започва през 889 година, когато Гранада се установява като център на самостоятелно кралство, управлявано от маврите (арабите). Тяхната хегемония продължава до 1492 година, когато испанските крале ги прогонват от земите си.

Комплексът се състои от градини, дворец и крепост и е разположен на един от хълмовете в източната част на града, в подножието на планината Сиера Невада. Той заема площ от около 142 000 кв. км., има размери 740 на 205 метра и е обграден от крепостна стена, защитена с 13 кули. Северната страна на хълма е естествено защитена от дефилето на река Даро, което отделя двореца от старата част на града — Албаисин.

Тълпи от туристи си резервират за седмици напред визита в Алхамбра. Бройката, която може да посети двореца дневно, е стриктно определена: 7700 и нито един повече, при това часът, в който може да се влезе, също е фиксиран.

Съвсем малка част от Алхамбра днес е превърната в луксозния хотел "Парадор", в който нощувката струва 400 евро. Той е само част от хотелска верига в Испания, която се е специализирала в превръщането на части от исторически сгради в хотелски комплекси.
Местоположение на Алхамбра
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах