Информация за Билбао

Град Билбао се намира в северната част на Испания, столица е на провинцията Биская. Населението му наброява около 350 000 жители.

Преобладаващият климат в околността е океански, а валежите са целогодишни. Ноември е най-дъждовният месец и тогава често се изливат порои.

Билбао е най-големият и важен град в провинцията и е основен икономически център в северната част на Иберийския полуостров. Строен е върху бреговете на реките Нервион и Ибаисабал, точно там, където се съединяват и вливат в Бискайския залив.

Градът е основан в началото на XIV-ти век от бискайския владетел дон Диего Лопес V-ти де Аро. Емблематични забележителности, които обезателно трябва да видите, ако посещавате града са катедралата "Сантяго", мостът "Субисури“, музеят "Гугенхайм", открит през 1997 г., стадионът "Сан Мамес", театърът "Ариага".

Местният футболен отбор носи името Атлетик Билбао. Член е на испанската Примера дивисион.

Градът притежава едно от най-големите пристанища в Испания. Именно това е и причината туризмът да бъде важен и развиващ се отрасъл за икономиката на града.
Местоположение на Билбао
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах