Информация за град Кадис

Град Кадис се намира в Южна Испания, на територията на автономната област Андалусия. Разположен е на атлантическото крайбрежие и е населяван от приблизително 120 000 души.

Кадис е считан за най-старият град на Пиринейския полуостров, а според някои сведения – и в цяла Западна Европа. Бил е под управление на различни народи – картагенци, римляни, маври и испанци. Бележи най-големия си възход в края на XV век, след откриването на Америка, тъй като става основно пристанище на Европа. В днешно време, освен важно пристанище за Испания, градът има добре развита промишленост, представена от заводи за корабостроене, самолетостроене, машиностроене и други.

Кадис привлича туристи най-вече с богатото си културно наследство. Интерес представлява Старият град, който се характеризира с тесни малки улички. Сред по-важните забележителности в града се открояват Катедралата, която впечатлява с различните си архитектурни стилове; наблюдателната кула, датираща от 18 век; римски театър, руини от крепостни стени, няколко двореца, множество църкви и други.
Местоположение на Кадис
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах