Информaция за Фуенхирола

Град Фуенхирола се намира в южната част на Испания. Разположен е в региона Коста дел Сол, Андалусия, на средиземноморското крайбрежие. Населяван е от приблизително 72 000 души.

В древни времена градът е бил познат под името Суел. Бил е под владение на различни народи като финикийци, римляни и араби. Дълги години е бил малко рибарско селце, но от средата на XX век се превръща в популярен курорт за морска почивка, както за местни, така и за международни туристи.

Фуенхирола радва своите посетители с дълга плажна ивица (над 8км) и добре развита материално-техническа база, представена с богат асортимент от заведения за настаняване, ресторанти, барове и различни възможности за забавления.
Неще повече, в града има и много запазени паметници на културата, като най-известен е арабският замък „Сохаил“, както и някои римски руини. Интерес представлява и арената за бикове.
Местоположение на Фуенхирола
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах